//


Оформлення дитини в садок чи школу — це не складно.

Вступ Вашої дитини в дитячий садок або школу  — хвилюючий момент для всієї родини. Завдання батьків — забезпечити комфорт і турботу малюкові в цей відповідальний і важкий момент.

Отже, дитячий садок чи школа готові прийняти нового вихованця на період адаптації.   У цей період у дитини підвищуються психоемоційні і фізичні навантаження, тому варто переконатися в тому, що малюк до неї готовий за станом здоров’я.

Медичний огляд  перед садочком чи школою  допомагає вчасно виявити порушення з боку органів зору, слуху, патологію з боку кістково-м’язової системи. І при необхідності провести профілактику або лікування виявленої патології, щоб уникнути ускладнень в подальшому.

Батьки можуть пройти з дитиною медичний огляд у територіальній поліклініці або приватному медичному центрі «Благомед», що знаходиться у м.Луцьку на пр. Волі , 17-А.  Головне у виборі лікувального закладу — довіра батьків до тих фахівців, які оглядають Вашу дитину і дають рекомендації Вам, як виростити здорову людину.

При вступі дитини в дитячий садок або школу в пакет обов’язкових документів входить «Медична карта дитини для школи, школи-інтернату, школи-ліцею, дитячого будинку та дошкільного навчального закладу» (форма №026 / о, затверджена наказом МОЗ України від 29.05.2013 N 435).

У медичну карту вносяться відомості про особливості розвитку дитини, захворюваннях, алергічних реакціях, профілактичні щеплення. Крім того, в ній будуть відображені всі результати медичного огляду — лабораторні дослідження, висновки лікарів-фахівців і їх рекомендації, оцінка фізичного стану здоров’я дитини і рекомендована група здоров’я. До такого огляду варто поставитися серйозно, щоб бути впевненим, що нічого не упустили і ваша дитина готова до нового, такого важливого періоду свого життя!

Які лікарі проводять медичний огляд :

Отоларинголог Огляне дитину та виключить захворювання зі сторони носоглотки та вух.
Хірург Виключить наявність в дитини хірургічної патології (пупкова кила та ін.)
Ортопед Виключить патологію зі сторони кістково- м’язової системи ( порушення постави, плоскостопість)
Невролог Визначить психоемоційний розвиток , оцінить роботу нервової системи
Офтальмолог Виявить , чи є  в дитини порушення зі сторони органів зору та при необхідності проведе корекцію
Дерматолог (при потребі) Дає оцінку стану шкірних покривів дитини
Логопед (при потребі) Оцінює розмовний розвиток дитини
Стоматолог (для школи) Оцінює стан зубів та ротової порожнини дитини
Гінеколог або уролог (при потребі) Виключає патології в сечостатевій системі дитини.

Огляд лікарів інших спеціальностей призначається дітям, що знаходяться на обліку з відповідними захворюваннями та в стандартний попередній медичний огляд не входять.

 

До початку  оглядів  необхідно здати наступні  аналізи:

  • загальний аналіз крові (здається натще або через 3-4 години після їжі)
  • глюкоза крові (здається тільки натще!)
  • загальний аналіз сечі (здається ранішня сеча після туалету зовнішніх статевих органів, збирається середня порція)
  • аналіз калу на яйця гельмінтів
  • аналіз зішкрібу на ентеробіоз

Аналізи в медичному огляді є найважливішою складовою ланкою в оцінці загального стану організму дитини. Завдяки вчасно проведеним дослідженням, лікар має можливість виявити складні захворювання на ранніх стадіях, що позитивно відображається у плані лікування та подальшому здоров’ї  дитини.

 

Лікар – педіатр  видає висновок про здоров’я дитини, побудований на результатах обстеження, призначає при необхідності лікування і радить, на що саме треба звернути увагу при адаптації до садочку та школи. Крім того, лікар звіряє графік щеплень. Важливо завершити проведення профілактичних щеплень за місяць до вступу дитини до садочку чи школи. Батькам надаються роз’яснення , рекомендації стосовно формування здорових звичок, правильного харчування, режиму занять та відпочинку.

 

ПОРАДИ БАТЬКАМ:

Медичний огляд перед дитячим садочком чи школою не є формальним міроприємством. Ми рекомендуємо батькам уважно віднестись до тих незначних відхилень у розвитку Вашого малюка, на які звернув увагу лікар. Цим ви убезпечите маленьку людину від великих  проблем у майбутньому.

Щоб медичний огляд не став стресом для дитини , заздалегідь оцініть «можливості» свого малюка: якщо дитина не відразу адаптується у незнайомому місці — оберіть для медичного огляду найменше завантажені години , зверніться до адміністратора медичного центру , щоб порадив вам відповідний час. Заздалегідь домовтесь з малюком , поясніть куди та навіщо ви йдете разом.

Якщо дитина нервується, проявляє занепокоєння – заспокойте малюка, візьміть його на руки, дайте йому улюблену іграшку, що принесли з дому. Дитина має розуміти , що мама чи тато поруч, а значить йому ніщо не загрожує.

Якщо Ваш медогляд почався з здачі аналізів, і малюк голодний , заздалегідь потурбуйтесь про харчування для нього , покорміть дитину і його настрій покращиться.

 

Надіємось, що наші поради допоможуть Вам запобігти непорозумінь та напруги в період проходження медичного огляду, а навчання Вашої дитини буде легким та цікавим.

 

В медичному центрі «Благомед» розроблені спеціальні програми «Оформлення в дитячий садок», «Оформлення в школу», «Майбутній студент», які включають всі обов’язкові консультації спеціалістів , необхідні лабораторні та інструментальні дослідження, а також оформлення медичних документів (форма №026/о, форма №086/0) . Повне медичне обстеження і оформлення медичної  карти займає 3 дні.

 

Попередній запис в зручний для Вас та вашої дитини час — обов’язковий.












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.