//


У СЕС попередили українців про три штами вірусу грипу

grip

В епідемічному сезоні 2015-2016 рр. у північній півкулі світу, в тому числі і в Україні, буде поширено три штами вірусу грипу.

Як повідомляє прес-служба ДУ Держсанепідслужби у Києві, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує використовувати вакцини проти таких штамів вірусів грипу: подібний вірус A/California/7/2009 (H1N1)pdm09; подібний вірус A/Швейцарія/9715293/2013(H3N2); вірус подібний/Phuket/3073/2013.

«Ймовірно, ці штами будуть циркулювати на території України», — зазначили в СЕС.

Там також повідомили, що профілактику грипу необхідно почати у вересні або на початку жовтня.

«Своєчасні щеплення від грипу дозволять уникнути хвороби або її ускладнень. Почати вакцинацію проти сезонного грипу необхідно у вересні-жовтні поточного року. Щоб уникнути ускладнень хвороби і можливих летальних випадків особливу увагу слід звернути на імунізацію осіб з груп медичного, епідемічного та професійного ризику», — уточнили у відомстві.

Відзначається, що в минулому епідемічному сезоні в Україні зареєстровано 5,4 млн випадків захворювань на грип та ГРВІ .

Так, перехворіло 13,3% населення України, з них 49% – діти до 17 років. Максимальний підйом спостерігався з 16 лютого по 8 березня 2015 року. На початку сезону домінуючим етіологічним чинником стали віруси парагрипу, на піку підйому – віруси грипу А(H3)сезонний, A(H1N1)pdm09 і Ст.

«З урахуванням оновленого складу вірусів, які, ймовірно, будуть циркулювати на території країни, в новому сезоні фахівці очікують збільшення кількості хворих на грип. У зв’язку з цим фахівці закликають людей без імунітету вчасно вакцинуватися від грипу», — додали в СЕС.












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.