//3e3;case"diversity":return g.fillText(h(55356,57221),0,0),c=g.getImageData(16,16,1,1).data,d=c[0]+","+c[1]+","+c[2]+","+c[3],g.fillText(h(55356,57221,55356,57343),0,0),c=g.getImageData(16,16,1,1).data,e=c[0]+","+c[1]+","+c[2]+","+c[3],d!==e;case"simple":return g.fillText(h(55357,56835),0,0),0!==g.getImageData(16,16,1,1).data[0];case"unicode8":return g.fillText(h(55356,57135),0,0),0!==g.getImageData(16,16,1,1).data[0]}return!1}function e(a){var c=b.createElement("script");c.src=a,c.type="text/javascript",b.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(c)}var f,g,h,i;for(i=Array("simple","flag","unicode8","diversity"),c.supports={everything:!0,everythingExceptFlag:!0},h=0;h


ПРЕСОТЕРАПІЯ: ЦЕЛЮЛІТУ – НІ!

Типова жіноча проблема – целюліт… Це не естетично, це не здорово, це не привабливо… – цим визначенням немає кінця. Однієї тільки згадки про це слово достатньо, щоб засмутити та образити жінку.

З естетичної точки зору, ніщо не псує жіночу фігуру більше, ніж зайва кількість жирових відкладень. У помірних кількостях жир є необхідним для нашого організму – через те, що він створює ізолюючий прошарок та захищає наші органи, але коли його занадто багато і він звисає складками, як желеподібна субстанція, – це не тільки не естетично, але й шкідливо та небезпечно для організму.


Для того, щоб боротися із жировими відкладеннями на проблемних зонах, більшості жінкам треба розібратися в тому, що таке жир, а також визначити, де саме і як саме він утворюється.
Жир міститься у клітинах, що мають назву адипоцити. Адипоцити – це еластичні порожнини, які здатні стискатися та розширюватися – в залежності від об’єму жиру, який вони зберігають. Адипоцити присутні в кожній клітині нашого тіла. Існує пряма залежність між їхнім розміром та повнотою людини: чим більше адипоцитів, тим товстіша людина. Позбавитися адипоцитів зовсім не можна, оскільки це невід’ємна складова нашого організму, можна лише зменшити їхні розміри.
На поверхні кожного адипоциту розташовані крихітні рецептори, які керують накопичуванням та витратою жиру. Рецептори можна порівняти з дверима: вони впускають та випускають жир із адипоцитів.
За збереження жиру в організмі жінки також відповідає естроген – жіночий гормон. Естроген за певних умов стримує або стимулює накопичення жиру в так званих проблемних зонах.
Для того, щоб було легше зрозуміти утворення целюліту, треба спочатку з’ясувати, що таке наша шкіра.
Шкіра складається з трьох основних прошарків:
– епідермісу (він захищає нашу шкіру від впливу зовнішнього середовища);
– дерми (середній прошарок, який складається з еластичної сполучної тканини. Еластичні волокна надають шкірі пружності, а колаген – міцності);
– підшкірної клітковини (нижній прошарок, розташований між дермою та м’язами, що знаходяться нижче, він складається зі сполучної тканини, заповнений жировими частинками). Саме підшкірна клітковина є місцем проживання адипоцитів. Слід враховувати, що адипоцити накопичують не тільки жири, але й токсини, останні виводяться з організму поступово з потоком лімфи.
У чоловіків волокна підшкірної клітковини розташовані хрест-навхрест, що забезпечує відносну стійкість та рівномірність розповсюдження жиру під шкірою. У жінок ці ж волокна розташовані у вигляді  «бджолиних сот», і коли жир накопичується, він випирає через ці дрібні зазори, надаючи шкірі шершавого та бугристого вигляду, відомого як целюліт.
Целюліт також збільшується завдяки локальним накопиченням лімфатичної рідини або втраті з віком пружності та еластичності шкіри.
На щастя існує надійний засіб вирішення цієї проблеми, що забезпечує тривалий та позитивний результат. Це застосування пресотерапії (лімфодренаж) – методу, заснованого на ритмічній стимуляції м’язів у певній послідовності, – для того, щоб викликати природний дренаж лімфи і зменшити вміст рідин і токсинів.
Пресотерапія:
– виводить з організму надлишки рідини і шкідливі речовини;
– відновлює водний баланс (що пояснюється нормалізацією циркуляції лімфи і міжклітинної рідини);
– поліпшує венозний кровообіг;
– активізує обмінні процеси в клітинах шкіри і жирових клітинах (активізує рецептори клітини, відповідальні за розщеплення жиру).
Це ефективний метод при лікуванні целюліту, ожиріння, набряків та інших захворювань, пов’язаних з порушенням циркуляції крові та лімфи, а також є хорошою профілактикою варикозного захворювання вен.
У МЦ «Благомед» для проведення пресотерапії застосовують апарат «Lymphastim-12 EASY» від компанії BTL (один з провідних виробників медичного обладнання) – це універсальний апарат для лімфодренажу. Усього одна процедура, виконана за допомогою апарату для пресотерапії, замінює 20 – 30 сеансів ручного масажу.

Після першого сеансу об’єм стегон може зменшитися на півтора-два сантиметри – за рахунок позбавлення тканин від зайвої рідини. Курс зазвичай містить 8 – 12 процедур. Під час них відчувається приємне тепло у всьому тілі, поліпшується настрій, досягається ефект глибокої релаксації. Після процедури людина почувається сповненою сил, а шкіра світиться здоров’ям, вражаючи своє­ю пружністю. Не втрачайте можливості бути привабливою та здоровою!












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.