//


Крок у майбутнє: операція без скальпеля

сургітронСьогодні, щоб виконати розріз м’яких тканин, уже не потрібний скальпель. Це стало можливим завдяки виникненню радіохвильової хірургії. Учені розробили хірургічний апарат «Сургітрон», який генерує високочастотні електричні хвилі. Кожна така хвиля здатна утворювати невидимі людському оку бульбашки пари, які можуть розсовувати тканини, ліквідуючи лише ті клітини, які знаходяться на її шляху. Сусідні ж ділянки шкіри залишаються неушкодженими. Апарат «Сургітрон» дозволяє проводити безболісні операції, після яких не залишається рубців. Під час таких хірургічних втручань повністю виключається можливість крововтрати, а рани загоюються дуже швидко.

 

Цікаво, що спочатку апарат «Сургітрон» розробляли для того, щоб стоматологи мали можливість проводити складні операції на насиченій кровоносними судинами ніжній тканині ясен. Згодом він був удосконалений і тепер став просто незамінним для вирішення багатьох проблем.

«Сургітрон» – прилад, що використовується в радіохвильовій хірургії для атравматичного розрізу та коагуляції м’яких тканин за допомогою високочастотних хвиль. Розріз виконується без фізичного мануального тиску або дроблення клітин. З хірургічного електрода, який має вигляд найтоншого дроту, емітуються високочастотні хвилі. Тканина виділяє теплоту, бо чинить опір проникненню хвиль, і все, що знаходяться на шляху хвилі, піддається випаровуванню, і тканини розходяться. Апарат дозволяє виконувати розрізи будь-якої конфігурації і заданої глибини, навіть у певному шарі тканин. Цей прилад дозволяє видаляти екзофітні утворення шкіри та слизових без накладення швів і використання оптичного збільшення. Радіохвильова хірургія значно полегшує, покращує і прискорює хірургічні процедури, виключає опіки. Розріз виконується без руйнування тканин, тому вдається досягти показників ушкоджень у три рази нижчих, ніж у будь-якому іншому випадку. Після радіохвильових маніпуляцій не буває таких неприємних наслідків, як біль, набряк, запалення.

Радіохвильова хірургія в медичному центрі «Благомед» застосовується в таких галузях, як гінекологія , дерматологія, урологія, проктологія. Пристрій «Сургітрон» широко використовується  для лікування ерозії шийки матки, ендометріозу і лейкоплакії шийки, застосовують апарат при кондиломах, папіломах жіночих статевих органів, при хронічному цервіциті, дисплазії шийки матки I ступеня. У разі, якщо потрібно видалити генітальні невуси, також звертаються за допомогою до апарата «Сургітрон». Крім того, прилад використовують у дерматовенерології і косметології. Родимки, бородавки, судинні зірочки, папіломи, ліпоми – всі ці дрібні дефекти зовнішньої поверхні шкіри, що створюють багатьом жінкам великий дискомфорт, можна видалити, використовуючи апарат «Сургітрон». Відгуки пацієнтів дозволяють стверджувати, що завдяки цьому пристрою нового покоління можна проводити хірургічні операції швидко, безболісно і максимально ефективно, при цьому без так званого ефекту «обвуглювання» сусідніх клітин або опіку навколишніх шарів.

Перш ніж застосовувати препарат, потрібно впевнитися, що у пацієнта немає протипоказань таких, як епілепсія, цукровий діабет, гострі запальні процеси інфекційної природи. Протипоказане лікування за допомогою цього приладу при глаукомі, онкологічних хворобах, а також у період вагітності та при наявності у пацієнта кардіостимулятора.

Ті пацієнти, які вже побували під радіохвильовим «скальпелем», можуть підтвердити, що апарат справляється не тільки з видаленням об’ємних нашкірних утворень, а й із найдрібнішими судинними зірочками і з венозною сіточкою. Радіохвильовий ніж дозволяє без болю, не ушкоджуючи навколишні здорові тканини, позбуватися папілом, бородавок, родимок, доброякісних новоутворень шкіри та слизових, що в багатьох випадках дозволить зберегти життя. Як свідчать відгуки пацієнтів, після операцій на шкірі обличчя, проведених апаратом «Сургітрон», ефект помітний практично відразу, а сліди дії зникають за кілька діб. Уже на третій день дозволено використовувати декоративну косметику. Апарат «Сургітрон» став справжнім рятівником для жінок, які мріють про бездоганну шкіру обличчя.

 

Інформацію підготувала лікар — дерматовенеролог МЦ «Благомед» Крісман Інна Миколаївна.












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.