//


Невролог

Кожна турботлива мама піклується про здоров`я своєї дитини, і помічає найменші зміни у поведінці, самопочутті, настрою дитини. Якщо ці зміни виразні, і викликають у вас тривогу, у малюка зустрічаються хоча б один з таких симптомів як: головний біль, сонливість, безпричинні зміни настрою, не спокійний нічний сон, вразливість, дратівливість, відставання від фізичного та нервово-психічного розвитку і ін., тоді вам потрібно звернутися до невролога.

У МЦ «Благомед» дитячий невролог досвідчений спеціаліст  проведе консультацію відповідного рівня, з`ясує причину ,що спровокувала розвиток захворювання нервової системи,встановить достовірний діагноз, а також визначить тактику ефективного лікування.

Дитяча неврологія значно відрізняється від дорослої неврології, оскільки захворювання у дітей часто виявляються самими різними і несподіваними ознаками, які змінюються в залежності від віку, стану організму дитини і навіть від її оточення.

Діагностика неврологічних захворювань у дітей має свої особливості , і залежить від багатьох факторів ( вік дитини,складність перебігу захворювання,прихованість захворювання) спеціаліст нашого центру підбирає індивідуальну комплексну діагностику до якої входять різні методи функціональної діагностики — нейросонографія мозкових синусів, доплерографія судин шиї, ЕЕГ, при необхідності рентген (якщо була перенесена травма), а також до обстеження включаються лабораторні методи дослідження.

Крім медикаментозного лікування у центрі проводять фізіотерапію, ефективними для лікування неврологічних захворювань є електротерапія , ЛФК , лікувальний масаж.

Рекомендація спеціаліста:

Дитину слід показувати дитячому неврологу з першого місяця життя, а ще краще — після виписки з пологового будинку, якщо був обтяжений перинатальний анамнез, а саме перенесена родова травма, стрімкі або затяжні пологи, внутріутробна гіпоксія або інфекційні захворювання під час вагітності і інші чинники, які провокують ранню неврологічну симптоматику.

Будь-які виявлені відставання чи відхилення від основних показників психомоторного розвитку дитини на першому році життя теж є причиною візиту до дитячого невролога.

Відхилення чи відставання від основних показників психомоторного розвитку дитини на першому році життя, які повинні насторожити батьків:

Кінець 1-ого місяця: у вертикальному положенні не може на мить утримати голову

Кінець 2-ого місяця: не може підняти голівку на 5 см від поверхні та утримати її. Здійснює несиметричні рухи ручками і ніжками.

Кінець 3-ого місяця: лежачи на животі, не може утримати голову протягом 1хв. Не може утримати голову на півхвилини у вертикальному положені.

Кінець 4-ого місяця: лежачи на животі, не може підняти тулуб, спираючись на передпліччя. В той момент, коли дитину піднімають з положення лежачи на спині, головка відхиляється назад. Коли малюка підтримують у вертикальному положенні під пахвами, не намагається спертися на пальці ніг.

Кінець 5-ого місяця: погано перевертається з живота на спинку. Невпевнено тримає голівку, особливо в той момент, коли дитину піднімають за руки з положення лежачи на спині. Не тримає іграшку у руці.

Кінець 6-ого місяця: лежачи на животі, не може дотягнутися до іграшки. Не може повернутися із живота на спину( або з спини на живіт). Коли притримують у вертикальному положенні під пахвами, не «пританцьовує».

Кінець 7-ого місяця: при підтримці за руку не намагається сісти.

Кінець 8-ого місяця: не може повзти назад. Не може стояти при підтримці за руки навіть на короткий час, не може самостійно лягти,сісти.

Кінець 9-ого місяця: лежачи на животі, не може повернутися навколо своєї осі і повзти вперед. При сидінні погано утримує рівновагу .

Кінець 10-ого місяця: при підтримці за руки не стоїть.

Кінець 11-ого місяця: не може повзати на четвереньках. Не може сидіти з витягнутими ногами. Не може пересуватися, тримаючись за опору.

Кінець 12-ого місяця: не може зробити кілька кроків, тримаючись за руки дорослого.

Саме в дитячому віці найчастіше зустрічаються рідкісні неврологічні захворювання ,тому раннє виявлення їх є надзвичайно важливим . Не своєчасна діагностика захворювання суттєво знижує ефективність лікування і шанси на відновлення функцій нервової системи, що призводить до невиправних наслідків і навіть до інвалідизації.

Дитячий невролог нашого центру не тільки надасть професійну консультацію,а ще порекомендує батькам необхідні заняття та ігри з метою психомоторного розвитку дитини, проконсультує як правильно спілкуватись та використовувати додаткові вправи для корекції навичок дитини .












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.