//


Остеопат

остеопатОстеопатія – напрямок медицини, який має 130-літню історію успішного застосування в багатьох країнах і робить акцент не на лікуванні хвороби, а на пошук здоров’я і створення умов для його реалізації.

Остеопати розуміють, що в організмі все взаємопов’язано і, наприклад, ураження серця буде впливати на головний мозок, нирки, травну систему і навпаки. Діагностуючи, остеопат обстежує всю людину, включаючи скелетно-м’язеву систему, внутрішні органи, нервову систему, біохімічні показники, психоемоційний статус, спосіб життя людини і її харчування, тощо.

Руки остеопата – досконалий інструмент, налаштований на визначення найменших відхилень в структурі тканин, положенні внутрішніх органів, хребта. Визначивши джерело захворювання, остеопат з повагою до тканин, використовуючи широкий арсенал м’яких, точних і високоефективних ручних прийомів, проводить його усунення. Дуже важливо повернути тілу симетрію, привести до балансу суглоби, м’язи, внутрішні органи в цілому. Лише такий збалансований організм буде стійким до будь-яких зовнішніх впливів, травм, інфекцій, стресів, геомагнітних впливів. Подібна профілактика майбутніх захворювань займає в остеопатії важливе місце.

Остеопати зацікавлені в лікуванні саме першопричини патології, найбільш актуальної для стану організма, здоров’я, а не «підліковуванню» симптомів. Важливим аспектом остеопатичної практики є увага до хорошої інервації та кровопостачання тканин і органів. При порушенні харчування і контролю функція будь-якої системи виходить з ладу і з’являється захворювання. Причиною порушення може бути травма, після якої залишаються зміщення хребців, кісток, спазми м’язів. Зрушені з свого місця структури будуть перетискати нерви, викликаючи порушення інервації органів і тканин, а перетиснені судини приведуть до поганого кровопостачання та відтоку крові від органів. Повернувши хребці, внутрішні органи, тканини на місце, остеопат звільняє циркуляцію живильних рідин, після чого робота органів нормалізується.

Остеопатична корекція базується на лікуванні руками. В той же час це не є масаж, не є мануальна терапія чи хіропрактика — «хруст-терапія». Техніки, що застосовуються в остеопатії, є абсолютно м’якими і фізіологічними, не здатними до травмування, тобто абсолютно безболісними і безпечними. Вони ніколи не нав’язуються насильно організму, всі маніпуляції виконуються так, як «хочуть» тканини нашого тіла, яке набагато мудріше навіть за лікаря. Відомий вислів остеопата Роліна Беккера: «Тканини знають все» підтверджує цей підхід.

Остеопати — це в першу чергу лікарі, які отримали вищу медичну освіту і спеціалізуються в педіатрії, терапії, хірургії, неврології, ортопедії, відновній медицині. Додатково кожен лікар проходить трьох-чотирьох річне навчання в Інститутах остеопатії з отриманням європейського диплома. В Україні таке навчання розпочали на базі Української остеопатичної асоціації.

При яких захворюваннях слід звертатися до остеопата?

Засновник остеопатії Е.Т. Стілл казав: «Я лікую пацієнтів, а не їх хвороби. Лікар повинен знайти здоров’я, захворювання може знайти кожен».

Остеопатиче лікування показано абсолютно всім і практично не має протипоказань, тому що це м’які методики, які не справляють грубого впливу на організм. До остеопатичної корекції можна вдаватися як для лікування, так і практично здоровим людям для профілактики виникнення захворювань. Лікування спрямоване на активацію внутрішніх ресурсів організму до самолікування і на допомогу в адаптації до несприятливих умов життя, важкої розумової та фізичної роботи.

Остеопатія для дітей

Особливо корисна остеопатична корекція для дітей. У країнах Європи та США лікар-остеопат оглядає дитину відразу після народження і в подальшому проводить періодичні остеопатичні корекції малюкам.

«Те, що може зробити остеопат в перші години після народження за кілька хвилин, через 2-3 дні зажадає декількох сеансів, а через кілька місяців або років – займе тривалий курс лікування»

Майже кожна дитина при народженні отримує пологову травму черепа, крижі і верхньошийного відділу хребта. Остеопатія дозволяє швидко і ефективно коригувати певні післяпологові порушення, допомагаючи надалі уникнути різних труднощів у становленні дитячого організму.

Враховуючи важливість завдання виношування і народження дитини, організм жінки мобілізує всі свої сили для оптимального харчування і розвитку дитини. Остеопатія дозволяє допомогти адаптуватися вагітній жінці а також дитині до цього важливого періоду.

В медичному центрі Благомед кожен може оцінити стан свого організму, завдяки кваліфікованим консультаціям лікарів, сучасним лабораторним та інструментальним обстеженням. А також пройти необхідне їхньому стану лікування, вибравши медикаментозний чи не медикаментозний шлях лікування, які абсолютно не заперечують один одного і часто доповнюють. Остеопатія – є безпечною, цілісною і м’якою методикою, заснованою на ґрунтовних знаннях не лише тіла людини, і яка дає можливість реалізувати здатність організму до самовідновлення, щоб механізм самозцілення допоміг пацієнту знову знайти здоров’я.

Більше про остеопатію на сайті лікаря Сомова І.Є. — www.osteopatia.com.ua

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:

ОСТЕОПАТІЯ ЯК НАПРЯМОК МЕДИЦИНИ












Луцьк. Медичний центр "Благомед". Професійні лікарі та якісна діагностика.